Wednesday, February 29, 2012

Wat vind jij? Deel je reactie


Velo Moda wil jou reactie horen. Dat kan door op het bericht te klikken en onderaan de pagina je reactie te plaatsen.

Pikante fietsen ?




Stradalli dat klinkt Italiaans dacht ik, met de logo's lettertypes in de Lamborghini stijl leek dit er aardig op. Totdat ik erachter kwam dat we hier te maken hebben met een Amerikaans bedrijf in Florida. De bijna humoristische presentatie trok mijn aandacht. Bij het kijken naar de foto's is de fiets nou niet echt het hoofdonderwerp.
Nu kreeg ik even het idee dat ik op een andere site was beland maar het gaat hier om de keiharde, stijve carbon race frames van Stradalli. Ze worden dan ook gepresenteerd door dames in strakke pakjes,op hoge hakken en het liefst natuurlijke een dikke Porsche erbij.
Al met al erg grappig,verleidelijk,misleidend en glad gepresenteerd. Ze hebben me aandacht getrokken en daar draait het toch om bij reclame.
Over het product Stradalli niks te klagen want de kwaliteit frames ligt dermate hoog dat er goed over wordt geschreven.

Oja en voor de liefhebbers van meer vlees en plastic (carbon)
stradalli bikes

Tuesday, February 28, 2012

Pak de fiets, promotie met humor

3 filmpjes van studenten van de Nederlandse film academie kijk en geniet.

Fiets Mafia



Fiets in de lift



Autoverslaving

Monday, February 27, 2012

Steel for real


Nu zijn er zoveel Italiaanse fietsmerken dat VeloModa deze mooie creaties soms overslaat. Voor Pelizzoli maak ik een uitzondering. Zij hebben een heel assortiment met slanke stalen frames. Pelizolli is een bedrijf dat ambachtelijk te werk gaat, alle frame zijn dan ook handgemaakte Italiaanse schoonheden. Als je in deze moderne tijd nog kiest voor staal vedien je echt respect. Niks commercieel nee fietsen maken voor een gerichte doelgroep. Exclusief is het zeker en zo ziet het er dan ook uit. Toch weten ze de stalen Retro frames mooi te combineren met een hitech afmontage.

Pelizolli

Aanbieding van de week !


Voor de aanbieding van de week moet je even omrijden naar Stabroek (België) bij Snackbar Wendy's lekkerbekje. Als je er bent dan heb je ook wel behoefte aan die aanbieding. Nu rijd ik regelmatig over Belgie, maar de eerste keer toen ik in Stabroek bij snackbar Wendy's Lekkerbekje binnenstapte en ik bestelde daar een blikje cola, stond ik te kijken van de prijs. 1 euro zij Madam. Dus ik zei doe er dan maar twee. Ja want die olanders zijn dan toch zakkenvullers met hun 2 euro.

Afijn vandaag ging ik met de zon in mijn bol van start. Het doel een duurtraining, ja dan rijd ik mijn favoriete route Zeeland,Brabant en vervolgens even België aan tikken waar het leven nog allemaal lekker normaal is. Na Rilland kon ik mijn zonnebril al afzetten het begon te miezeren. Miezeren, helemaal niet erg op de korte duur maar wel op de lange duur je word beetje bij beetje nat van. Mijn hartslag moest tussen de 140 en 150 blijven het was tenslotte een duurtraining. In Putte aangekomen veranderde het fietspad in een stoep met losse tegels. Mijn motto "ik maak in België pas gebruik van het fietspad als het er ook op lijkt". Natuurlijk wel op letten, netjes rechts houden zodat de auto's langs je kunnen. Mevrouw in haar dikke luxe Volvo moest me er zo nodig op attenderen dat er in België ook fietspaden waren. Wallee bedankt voor dn tip he.
In Putte naar rechts in een rechte lijn naar mijn blikje cola die ik goed kon gebruiken na 50 km. Als je dan in zo'n snackbar komt met al die Belgische specialiteiten moet je wel sterk zijn wil je niet zondigen. 1 blikje cola dat is dan 1 euro. Na nog even gepraat te hebben met madam ging mijn rit verder naar Zandvliet om zo langs het kannaal richting Rilland te gaan. Vervolgens nog even over Yerseke en over de Kattendijksedijk langs Wemeldinge. Het waaide, het regende maar dat kon de pret niet drukken.

Thuis aangekomen moesten mijn tenen even tot leven komen na een warme douche. Volgende keer dan toch maar overschoenen aan en die bril thuis laten. Maja wie had dat weer dan ook besteld.

duurtraining Zeeland Brabant Belgie


Sunday, February 26, 2012

Doggy Stilo !

Timmy & the Entourage from Brad Walton on Vimeo.


Deze gast snapt wel hoe die zijn hond moe krijgt, of is het andersom wie is er nou eigenlijk sneller. Prachtige beelden van hond en baas die de mooiste tijd van hun leven hebben.

Saturday, February 25, 2012

Zitten als thuis


Wil je zitten als thuis pak dan is naar een Brooks. Nee Brooks is niet alleen dat zadel met die gigantische veren eronder en dat grote zadeldek. Neem de Brooks B17 of B15 dit zijn de slankere zadels van Brooks. Oke het blijft Retro dat leder maar ook daar hebben ze wat op gevonden. Tegenwoordig hebben ze er nog wat fellere kleuren bij toegevoegd aan hun bestaande lijn. De zadels van Brooks staan vooral goed bekend bij fietsers die lange afstanden rijden. Naar eigen inzien heb ik ervaren dat je het zadel eerst 100 km moet fietsen voordat het zadel echt lekker zit. Heb je het Brooks zadel langer dan is het gevormd naar jou zit beenderen en heb je een zadel op maat.
Kortom Brooks is geschiedenis,sfeer,kwaliteit en dat komt terug in heel hun product en presentatie.

Brooks England

Eenvoud


dit is denk ik wel één van de mooiste composities in fiets fotografie.
VeloModa zegt :

- Eenvoud
- Trackbike
- Balans

Niet lullen maar fietsen !

Komt jou het ook bekend voor al dat gepraat onder het fietsen. Nou deze gasten fietsen niet meer maar kunnen beter in de bar blijven. Erg leuk gemaakt dit filmpje.

Thursday, February 23, 2012

MIke Giant Cinelli Art


Cinelli is al jaren bezig met opvallend anders design. Daarvoor werken ze goed samen met kunstenaars en dan krijg je dus mooie creaties. Mike Giant is een Graffiti,Fine-art en Tatoo artist en werkt graag in de kleuren zwart en wit. Hij kreeg van Cinelli het volgende stuur ter beschikking en dan krijg je dit.

mike giant

Wednesday, February 22, 2012

vouwen maar !


Hoe voorkom je fietsendiefstal? Kevin Scott bedacht het volgende, een fiets die je om een paal vouwt om vervolgens beide wielen aan elkaar vast te zetten met een slot. Creatief zeg ik dan, of het de schoonheidsprijs verdient ik denk het niet. Bekijks trekt het wel als je het frame in elkaar vouwt. De stijfheid word gemaakt door kabels in het frame die op spanning worden gezet aan de hand van een katrol.

Tuesday, February 21, 2012

Kona 29 Stilo


Sommige moeten even wennen aan die nieuwe 29er modellen en andere gaan gelijk overstag. Nu kwam ik dit nieuwe model van Kona tegen. Dit is echt een voorbeeld van een mooi geheel. Kijk naar die aflopende framebuis, dat ziet er toch snel uit. Deze bike is ontworpen om hard mee te gaan zowel in techniek als design. Wil je meer weten voor de 29er mogelijkheden bij Kona kijk dan even op deze link
Cyclingnews 29 Kona 2012

Monday, February 20, 2012

Premium Rush Trailer

Premium Rush is een actiethriller waarin fietskoerier Joseph Gordon-Levitt een envelop moet bezorgen, die een corrupte agent (Michael Shannon) graag wil hebben. Dit keer geen achtervolgingen met auto's maar lekker op de fiets. De trailer ziet er anders goed uit. De film speelt zich af in New York, hoe kan het ook anders als fietskoerier.

Rondje Walcheren VeloModa en vrienden

Maandag en weer zo'n prachtdag om kilometers te vreten. Op de planning stond om met wat lokale fiets vrienden een duurtrainning te pakken. Dus ik eerst richting Thijmen waar Jan Kees ook al was. Zij zaten nog rustig aan de koffie na de koffie ging de rit naar Veere. Langs het Veersemeer hadden we windje tegen ja want in Zeeland heb je altijd wind. De hartslagen vlogen je om de oren want ja Thijmen en Jan Kees zijn serieuze Hogeschool Sport studenten. Dus gezond en gericht trainen dat doe je met de juiste hartslag.
In Vlissingen aangekomen stonden de andere studenten Johan en Ferry te wachten. Mopper mopper we waren te laat, tegenwind,die koffie nee Antoine was te laat bij Thijmen. Oke genoeg gepraat we zetten met zijn vijven de tocht voort richting Vrouwenpolder. Johan kende de weg op zijn duimpje zij hij, totdat we op een onverhard fietspad kwamen. Dus die fietsen lekker vies maar gelukkig geen lekke banden.
In Domburg aangekomen konden we toeristen gaan kijken. Op naar Westkapelle waar de witte schuimkopper op de golven vrolijk op en neer danste. In Vlissingen aangekomen verliet Johan en Ferry de groep. Wij gingen over Middelburg op hoge snelheid terug met de nodige sanitaire stops we leken wel een stel honden. Terug in Goes tikte Jan Kees zijn teller de 95 km aan. Dat is niet verkeerd om de week mee te beginnen.
Conclusie het was weer een gezellig tochtje met een hoop lol maar toch werd er stevig doorgereden.

Rondje Walcheren Goes


Er staat een fiets in de gang !


Dit keer geen paard in de gang maar een fiets in de gang. Ja want wat doe je als je van je 10 jaar oude eerst gekochte racefiets geen afstand kan doen. Nou ik plaatste hem na 10 jaar in de gang op een podium/schoenenkast.
Eerst heb ik de oude Shimano Sora groep maar is vervangen voor een classy Campagnolo Centaur groep. Van Campagnolo kon ik 10 jaar terug alleen nog maar dromen want met een krantenwijk was dat net iets te hoog gegrepen. Ook ben ik zelf liefhebber van Cinelli dus stuur en stuurpen ook maar verwisseld. Ook het zadel moest er aan geloven de frame kleur is vrij warm dus heb ik dit versterkt door een Brooks lederen cognac zadel inclusief stuurlint. De keuze voor Brooks is omdat ik het liefst lange afstanden rijd. Ja en die Brooks zadels geweldig, bij afstanden boven de 100 heb ik nog steeds dat zwevende gevoel.
Hij staat letterlijk in de spotlight met een spotje er op gericht.

Sunday, February 19, 2012

Les Triples de Belleville een fiets film op zijn Frans


Dit keer geen 3d animatie maar gewoon sfeervol tekenwerk. Het gaat hier om de film Les Triples de Belleville. Een grootmoeder speelt als coach voor haar kleinzoon die zich elke dag helemaal suf fietst om aan de Tour de France mee te doen. De fantasie ligt hoog in deze film en dat maakt hem ook zo mooi. De personages zijn prachtig getekend op een humoristische wijze en de geluiden versterken de film enorm. Als grootmoeder haar kleinzoon (Champion) deelneemt aan de race loopt alles net even wat anders. Er zijn weinig films waar deze mee te vergelijken is en dat maakt hem juist uniek.

Trainen in de bossen van Bergen op Zoom

Zondagochtend en het was lekker weer dus tijd voor trainen. Thijmen belde of we konden gaan trainen te Bergen op Zoom, een gebied waar we wel vaker op de Mountainbike een training pakken.
In Bergen op Zoom heb je de groene en zwarte route. Groen is redelijk vlak maar lang en zwart is kort maar op interval basis. Om op duur te trainen pakken we vaak de groene route die langs vliegbasis Woensdrecht loopt. Het gebied bestaat uit bosgrond en heide. Op sommige stukken kom je nog wel is een bochtige singletrack tegen en gelukkig is het grootste deel onverhard. Na 2 rondes gereden te hebben keerden we terug naar de auto om de nodige voeding naar binnen te werken. We waren net op tijd terug want er kwam een partij hagel uit de lucht. Totaal zo'n 1 uur en 49 minuten getraind en wat is dat lekker om in die verse boslucht te sporten.

Training Bergen op Zoom


10 redenen om te sporten

Sinds enige tijd volg ik WorXout op facebook/twitter. Nadia heeft WorXout opgezet en is Freelance sport instructeur. Zij motiveert mensen om te gaan sporten en laat ze vervolgens zien hoe leuk en gezond het is. Zo schreef ze laats over 10 goede redenen om te sporten. Deze 10 redenen lijkt mij genoeg reden om lekker te gaan sporten.




10 goede redenen om te sporten

Als je enkel sport om af te vallen, duurt het niet lang voor je kansen op succes halveren. Dat bleek uit onderzoek. Het bleek ook dat met de juiste motivatie je 70 procent meer kans hebt om lang vol te houden. De gezondheidseffecten bijvoorbeeld, waaronder een sterker hart en minder kans op kanker. En deze 10 goede redenen:

1) Je leert sneller en onthoudt beter
Door te sporten word je slimmer én leer je tot 20 procent sneller. Dat effect is zelfs merkbaar na twee sprintjes van drie minuten. Het geheim zit in de verhoogde bloeddruk, die meer zuurstof naar je hersenen stuurt. Dat leidt er dan weer toe dat de hersengebieden voor geheugen, plannen en multitasken groeien. Vergeet dus niet te sporten bij het studeren.

2) Je hebt minder pijn
Rusten is niét altijd het antwoord op pijn of stijfheid in knieën, schouders, rug of nek. Integendeel: wie beweegt, heeft een kwart minder last van die klachten. Dat kan omdat wie gaat sporten, sowieso minder klachten heeft.

Maar ook omdat sporten endorfines, een soort natuurlijke pijnstillers, in het lichaam loslaar. Het maakt je minder kwetsbaar. Het effect is ook merkbaar bij chronische aandoeningen zoals artritis. Na een paar weken voelt iedereen de verbetering.

3) Je werk floreert
Wie sport, kan de stress op het werk beter aan en werkt meer taken af. Dat geldt zeker voor een halfuurtje beweging tijdens de middagpauze: de werknemers waren helderder, efficiënter en verzetten meer werk. De sportende werknemer is ook gezonder en minder dagen ziek.

4) Je voelt je sexy
Bewegen verbetert je lichaamsbeeld. Hoe vaker je sport, hoe positiever je over jezelf gaat denken e, hoe aantrekkelijker je jezelf vindt. Ook al verloor je feitelijk geen gewicht. En wat meer is: je krijgt ook meer zin in seks, omdat er meer bloed naar de genitaliën vloeit. 20 minuten fietsen geeft vrouwen 170 procent meer zin in seks!

5) Je krijgt er betere tanden door
Poetsen en flossen moet, maar ook beweging speelt een belangrijke rol in gezonde tanden. Vooral de kans op parodontitis vermindert door te bewegen, omdat beweging infecties tegengaat.

6) Je hebt minder kans op een verkoudheden
Bewegen geeft je immuunsysteem zo'n boost dat je er beter in slaagt bacteriën en virussen de baas te blijven. Wie sport, heeft tot een derde minder verkoudheden.

Dit werkt wel alleen als je je lichaam niet uitput: doe dus ook af en toe aan gematigde beweging zoals wandelen of yoga. Elke dag gaan rennen kan je net vatbaarder maken voor ziektes.

7) Je slaapt dieper
Beweging heeft ook een effect op je slaap. Je bereikt gemakkelijker een diepe slaap. Dat is zeker goed nieuws voor oudere vrouwen (vanaf 60 jaar), die lichter slapen 's nachts. Vier keer per week een uurtje bewegen en ze slapen dieper en worden minder wakker. Lichte beweging 's avonds verstoort de slaap niet.

8) Je bent minder opgeblazen
Je voelt je dik, niet goed in je vel en het enige dat je wil doen is zielig liggen wezen in de zetel. Fout! Beweging vermindert opgeblazenheid en doet je meteen slanker voelen. Dat komt door de snellere hartslag en ademhaling, wat de beweging van de darmen stimuleert. Zo voorkomt het ook constipatie en gasophopingen.

9) Je ziet beter
Wat goed is voor het hart, is goed voor de ogen. Oogziektes, gerelateerd aan veroudering, kunnen 70 procent afgeremd worden door een actieve levensstijl.

10) Je hebt meer energie
Moe en futloos na een drukke dag op het werk/in het huishouden heb je geen zin in sporten. Toch is frisse lucht en beweging net wat je nodig hebt om meer energie te hebben en je minder moe te voelen.

Thursday, February 16, 2012

Arte Selle Kunstig mooi




Gewaagd Italiaans Design. Arte Selle geeft je net dat andere zadel, het lijkt ook wel een schildersdoek. Ze hebben diverse prints en kleuren. Naast hun technische zadel lijn hebben ze de Specials. De Specials zijn echt kunst en zullen erg mooi staan op je fixedgear of retro bike.

Arte Selle

Cyclone design

Kijk is naar dit prachtig Nederlands stukje staal gemaakt door Vanhulsteijn. Het gaat hier om de Vanhulsteijn Cyclone. Hij is niet alleen mooi maar ook snel en comfortabel. 3 versnellingen houten handvatten en een kabel loop door het frame, voor 2700 euro is hij van jou. Velo Moda zegt dit is kunst dit is puur fiets!

www.vanhulsteijn.com/

Wednesday, February 15, 2012

That is Insane

Danny hart Wereld Kampioen 2011 zette deze magische run neer. Luister vooral naar het geweldige brits verslag duo en geniet hoe Danny die bike door dit soort omstandigheden gooit. Geloof mij deze run is heftiger dan anders.

Lekker Weertje !

Hoera die ijstijd is voorbij. Dus wat doe je dan als je ziet dat het droog is op de weg? Nou ik pakte mijn racefiets, zonder naar de vooruitzichten te kijken.
Het waaide stevig windkracht 7 aan de kust. Dat was dan ook duidelijk te merken want de eerste kilometers zat de snelheid er lekker in zo haalde ik 63 km per uur van de Vlakebrug. De lucht zag er niet goed uit en de eerste druppels vielen gelukkig was ik warm genoeg gekleed dus no problemo. En dan keer je om en heb je de hele weg terug tegenwind. Met de wind als tegenstander terug naar Goes met een lus langs de Oosterschelde waar het nog harder waaide. Wat kan dat heerlijk zijn om te vechten tegen de weersomstandigheden. De wind die langs je hoofd suist en aan je fiets trekt. Lekker stampen dus op die pedalen want jij gaat winnen van die wind. Thuis aangekomen 1 uur en 46 minuten gefietst en dan ben je blij als je die warme douche kan pakken.

Rondje schelde


EveryTrail - Find the best hikes in California and beyond

Colorful Design


Velo Moda zegt :

- Mooi lijnenspel
- Eenvoud
- World Champion
- Colnago

Bron : http://trackenddropout.blogspot.com

Tuesday, February 14, 2012

Ritchey P-29er is nieuwerwets




Ritchey is al jaren een grote naam in de mountainbike sport. Nu was het even afwachten op hun 29er model. Dit moest wel iets speciaals worden en dat is het dan ook zeker geworden. Voor ons Hollanders zou ik zeggen hang de vlag uit, want het is onze driekleur die het frame zo retro maakt. Natuurlijk komt Ritchey uit Amerika en de Amerikanen tonen dan ook graag hun vlag. Nou dat mag hoor want het staat helemaal niet verkeerd deze kleur stelling.
Het frame is door Tom Ritchey zelf ontworpen en is dan ook goed getest op alle facetten. Het gaat hier om een Tripple Butted Steal frame dus licht staal. Vandaar die nieuwerwetse look natuurlijk. De achtervork en de de onder buis zijn ook opvallende details. Het frame is stijf sportief maar heeft toch het comfort van staal.

Monday, February 13, 2012

Bigger is better




Bigger is better zoals de Amerikanen zeggen. Dus Gary Fischer had al een aantal jaren een 29 inch fiets op de markt. Nu is 29 inch helemaal hot, vele switchen dan ook van hun 26" wieltjes naar 29 " wielen. De ene vind het niet mooi en de ander praktisch en stoer. Amerikanen willen altijd een stap daar bovenop doen, zo kwamen ze met een 36 inch model. Black Sheep Bikes bracht de ZAMer 36 inch bike voor de consument op de markt. Be the change zullen ze hebben gedacht.

Nu denk ik zelf wat is daar het voordeel van? Is er nog wel een voordeel te verzinnen? Ja dus want je hoeft niet meer af te stappen hij rolt overal overheen. Velo Moda geeft dit ontwerp niet de schoonheidsprijs maar eerder de orginaliteitsprijs.

black sheep bikes Colorado

Groot doen met je grote wielen !

Sunday, February 12, 2012

Viva le France !

Wat doe je als het sneeuwt in Nederland dan ga je naar Zuid Frankrijk.
De mannen van het Milka mountainbike team waren daar bezig met hun trainingskamp en hadden daar duidelijk plezier in.

Saturday, February 11, 2012

Racefiets hoezo racefiets ?

Voor sommige maakt de fiets niet uit maar draait het om het beheersen van techniek. Ja en wat maakt het dan uit dat je dikke Dura-Ace wielen hebt en een gebogen stuurtje. Ook het Neilpryde frame dat voorbij komt in dit filmpje is geen koopje. Ze testen hier letterlijk de kwaliteit van het materiaal en die ligt hoog kan ik je zeggen.

Fietsers met een goed hart


Fietsen is inspanning, je verzetten tot prestatie, werken naar jou doel of gewoon je inzetten voor een goed doel. Nu heb ik me zelf vorige jaar ook ingezet voor het goede doel Duchenne Heroes 2011.

Eerst geld inzamelen om vervolgens in 7 dagen van Luxemburg naar Nijmegen te fietsen door grotendeels onverhard terrein. Dit gaf mij veel voldoening om bezig te zijn met je passie en tegelijkertijd je in te zetten voor het goede doel. Want onderzoek naar de spierziekte Duchenne is hard nodig. Ons verslag is nog te lezen op Duchenne Lions Team.

Fietsen voor het goede doel wordt steeds populairder wacht dat je van Alpeduzes of Tour for Life. Vele fietsers zetten zich hier een heel jaar voor in. Geld inzamelen en vervolgens presteren door een zware inspanning te volbrengen. Houd je van fietsen en wil je dit combineren met een goed doel kijk dan is naar de volgende link want er zijn genoeg opties.

fietsen voor een goed doel

Tuesday, February 7, 2012

De liefde voor de fiets

Deze man hoeft geen vrouw deze man heeft aan een fiets genoeg?
Kijk zelf maar en zie hoe gelukkig deze man met zijn fietsen is....

Monday, February 6, 2012

Sunday, February 5, 2012

Lichtgewicht technische hoogstandjes



Voor vele fietsers is gewicht erg belangrijk. Je begint met een lichtframe je bouwt dat op met de duurste lichtste onderdelen groep die er is. Natuurlijk win je dan veel gewicht met een lichtgewicht wielset en een paar lichte banden. Als je zover bent ga je grammen winnen op alle kleine boutjes en onderdeeltjes.

Je betaald letterlijk veel voor weinig. Het gaat niet meer om de degelijkheid die je koopt, nee het gaat om het gevoel met je materiaal. Bij het maken van deze lichte onderdelen moet veel onderzoek worden gedaan naar de juiste constructie omdat de stijfheid behouden moet blijven. Elke fabrikant toont tegenwoordig graag het gewicht bij de onderdelen die ze verkopen, want lichtgewicht verkoopt.

Nu weten ze hier in Zweden wel raad mee. Experimental Prototype ontwikkeld producten die ver voor lopen. Ze passen bestaande producten aan naar jou wens, of ze maken zelf een nog lichter product naar eigen ontwerp.

Experimental Prototype


Enig nadeel van een lichte fiets is dat de wind er mee speelt.

Cinelli is Kunst !


Vele van jullie zijn waarschijnlijk al bekend met het merk Cinelli. Cinelli heeft in de loop der jaren veel producten op de markt gezet die duidelijk anders waren. Laten we het hebben over de Cinelli Alter stuurpen.
Kijk een vierkante of ronde stuurpen maken dat doen alle merken. Cinelli kwam in 1999 met zijn CNC gefreesde stuurpen. CNC gefreesd is een computergestuurde techniek die het mogelijk maakt om uit een blok aluminium een vaste vorm te frezen. Cinelli is vormgeving en ontwierp dan ook een stuurpen met uitstraling. De Alter is populair tot op de dag van vandaag. Tegenwoordig is deze stuurpen vooral geliefd bij fixie liefhebbers vanwege zijn looks en vele kleur stellingen.Velo Moda zegt dit verdiend aandacht want de Alter is tijdloos.

Saturday, February 4, 2012

The man who lived on his bike

Guillaume Blanchet maakte in 382 dagen dit filmpje en droeg dit op aan zijn 64 jaar oude vader Yves Blanchet, die zelf zo'n 120.000 kilometer heef gefietst. Je ziet Guillaume fietsend door de straten van Montreal zijn dagelijkse dingen doen. Hij heeft het echt prachtig in elkaar gezet.

THE MAN WHO LIVED ON HIS BIKE from Guillaume Blanchet on Vimeo.

Friday, February 3, 2012

Wat moet je met die sneeuw?




Als fietser word je nou niet echt vrolijk van die sneeuw. Je kan je schaatsen pakken en lekker eropuit gaan. Wat je ook kan doen is fietsen door die sneeuw. Welke fiets pak je daar dan voor ? De Surly Pugsley snowbike die helpt je wel door die sneeuw met zijn 3.7 banden. In Alaska weten ze niet beter en is dit het ideale vervoermiddel.
Surly Pugsley Alaska

Wednesday, February 1, 2012

A way up and a way down

Bij dit filmpje wil ik maar één ding en dat is mijn bike pakken en op vakantie. Deze mannen hebben het fiets gevoel perfect vastgelegd.

The Seekers. from Filme von Draussen on Vimeo.