Monday, May 5, 2014

2 dagen Ardennen Bike plezier (video)

Vrienden van Velo Moda: Thijmen van de Vrede,Pim van de Swaluw, Laurent van de Vrede en Antoine de Kort


De Safari tent op camping C&P Houffalize


Zaterdag avond reed ik half 6 richting Houffalize te Ardennen. Al jaren voor ons en vele andere  bikers een vaste plek waar we terug komen. Dit weekend was het 3 daagse Happy Bike Day's festival gaande. Fietsen testen,georganiseerde wedstrijden (enduro,xc,eliminator en kids) een 81 km Marathon en het hele dorp op zijn kop.

Dit is waar je als bikers natuurlijk vrolijk van wordt. Dus hadden wij een safari tent bij camping C&P buitensport vroegtijdig geboekt. Thijmen had in de ochtend deel genomen aan de Amateur wedstrijd en behaalde hier de 9e plek als 3e Nederlander. Het was een zwaar technisch parcours waar niet iedereen het er heel vanaf bracht.
Bij mijn aankomst op de camping was er het vertrouwde La Chouffe bier en Pannenkoeken. Daarna was het tijd om een goede nachtrust te nemen. Want Laurent van de Vrede moest morgen een marathon rijden en wij zouden gaan trainen in de omgeving. Na een koude nacht was het tijd voor een stevig ontbijt om vervolgens naar de start te gaan van de marathon. Nadat Laurent van start ging hebben we hem even aangemoedigd.
Vervolgens lieten Pim en Thijmen mij het wedstrijd rondje van zaterdag zien. Ja het was zeker technisch ik koos bij de twee afdalingen ervoor om te lopen. Het was zo technisch dat Sven Nys zelfs had gelopen deze zaterdag. Het was weer even wennen na lange tijd van afwezigheid om de altijd taaie heuvels van de Ardennen te verwerken.

Laurent kwam over de Finish met een grote glimlach en had de marathon probleemloos uitgereden. Deze Maandag was in Nederland dag van de vrijheid. Wat is er nou meer vrijheid dan te mogen biken in de Ardennen. We dan ook nog wat getraind op onze techniek bij het het World Cup parcours.
Vervolgens zijn we terug gereden naar de Zeeuwse vlakte.



No comments:

Post a Comment