Monday, January 23, 2012

Houd die motor draaiend




Sporten is inspanning en bij inspanning vind verbranding plaats. Een auto heeft als voorbeeld brandstof nodig voor verbranding, zonder brandstof geen beweging.Nu klinkt dat logisch maar vaak vergeten we voldoende en op het juiste moment te eten of te drinken. Zowel voor,tijdens als na de inspanning zal er gegeten moeten worden om optimaal te kunnen blijven presteren. Dit klinkt allemaal zeer prestatie gericht maar iedereen heeft zijn eigen doel bij het fietsen en om dit na te leven kan de juiste voeding je zeker hier bij helpen.

Vooraf je koolhydraten stapelen.

Je wilt er dus een dag op uit met je fiets nou dan moet je als eerst je tank vullen. Dat doe je door zeg maar koolhydraten te stapelen een anderhalf uur voor je inspanning. Pasta is toch wel het meest voorkomende maal voor een wielrenner al heeft niet iedereen zin om 7 uur s'ochtends aan de pasta te zitten. Ja het valt zwaar op de maag. Nu is dat omdat pasta langzame koolhydraten zijn, deze verbrand je dus niet zomaar. Daardoor zal je ook langere tijd profijt hebben van zo'n bodem. Dranken als koffie en thee wordt niet aangeraden dit vanwege de cafeïne die vocht aan je lichaam onttrekt. Ja ook je vocht moet je op peil houden drink dus gerust al een bidon voor je inspanning.

Tijden de inpspanning even bij tanken

Tijden de inspannig ga je dus over tot verbranden van koolhydraten dus deze zal je weer moeten aanvullen. Probeer een halfuur na aanvang van de inspanning wat te eten. Dit kunnen energierepen zijn diverse merken. Meer eten dan 60 gram per uur is overbodig omdat je lichaam dit niet kan verwerken. Drinken is nog moeilijker want bij intensief fietsen kan je wel 1.5 tot 2 liter water verbruiken per uur en dat zijn aardig wat bidons. Bij het niet letten op de juiste voeding kunnen kramp,concentratie,misselijkheid en meer verschijnselen voorkomen. Je lichaam geeft het aan en jij moet hier naar luisteren. Sporten doe je toch voor je gezondheid dan moet je dit ook na leven.

De menu kaart voor na de inspanning

Direct na de inspanning staat je lichaam het meeste open voor de gemiste koolhydraten. Het is dan ook belangrijk om deze zo goed mogelijk aan te vullen. Dit kan je doen doormate van een sportdrank ook zullen je spieren moeten herstellen. Bij herstel vraag je lichaam om eiwitten. De meeste fietser gebruiken weijpoeder een natuurlijk product wat je mengt met melk. Dit voorkomt spierpijn de volgende dag en verbeterd de groei van je spieren. Naast dit vraagt je lichaam ook om de juiste vitamines en mineralen dit kan je toevoegen met supplementen pillen of door fruit zoals banaan of een sinaasappel.

Er valt nog veel over te vertellen maar ook buiten het fietsen om is gezond leven gewoon belangrijk je moet je motor schoonhouden om er op het juiste moment gebruik van te maken.

Mocht je nog meer willen weten rondon voeding en trainingsleer kijk is op

www.zitvlees.nl

No comments:

Post a Comment