Sunday, January 29, 2012

Wees veelzijdig als een atleet !





In de vroegere jaren trainde iedereen veel en hard na de loop der jaren is er veel onderzoek gedaan naar training. Prestaties zijn om hoog gegaan en records zijn verbroken. Techniek heeft daar bij geholpen en dan hebben we het over materiaal,trainingsleer en voeding.

Ook zijn we anders gaan trainen doormate van gericht trainen naar je doel. Zo trainen wielrenners naar hun wielerseizoen. Dit doen ze doormate van opbouwend trainen aan de hand van trainingsschema's die de juiste hoeveelheid training met de bijbehorende hartslag weergeven. Ook zijn fietsers in de herfst en winter regelmatig te vinden in de fitness. Ze trainen hier de spieren op kracht of trainen hun core oefeningen.
Het hele lichaam moet tegenwoordig in balans zijn elke spier moet je kunnen benutten wanneer deze daarom vraagt. De core stability training word door zowel prof als amateur fietser steeds meer gevolgd naast de spinningles. Ja wat heeft een fietser aan een sixpack en een strak bovenlichaam denk je misschien. Het bovenlichaam is vaak een onderschat gebied bij fietsers. Als je bovenlichaam in conditie is geef je deze ook meer rust tijdens de inspanning waardoor je ademhaling en hartslag beter onder controle krijgt.
Daarnaast hebben we natuurlijk sprinters en baanrenners die er tegenwoordig uit zien als Griekse goden, dit zijn de mannen van de krachttraining.


Nu is het niet de bedoeling dat je hier in doorslaat en van de zomer met al je zware opgeblazen spieren op de fiets zit. Dan zou je deze allemaal mee moet sjouwen die berg op. Belangrijk is dat je er een combinatie van maakt. Train op de juiste momenten je kracht,core,interval,duur trainingen en vergeet niet te herstellen.

No comments:

Post a Comment