Tuesday, May 8, 2012

Biken in het zonovergoten Limburg

Bikers: Antoine de Kort en Thijmen van de Vrede.


Foto + gps verslag 



Het weer deed niet veel goed in de Benelux. Een lang weekend Ardennen zat er niet in vanwege teveel regenval. Dus het schema was aangepast en na de rustige zondag training,wedstrijd Burgh Haamstede volgde Gulpen te Limburg.Dat was de enige plaats waar de zon nog scheen en waar de regen niet viel volgens het weerbericht.

Dus wij vroeg in de ochtend naar Limburg richting het goede weer. Ja naast de fietsen gaat er nog is veel eten mee. Suikerbrood,water,bananensap,pasta,fruit en andere voedingswaarden. We volgden de route van Gulpen met zo'n 23 km, met klimmen,dalen en Limburgse panorama's. De paden kwamen bekend voor, we hadden hier dan ook al eerdere gereden met Duchenne Heroes 2011. Heel toepasselijk reden we dan ook in onze Duchenne Lions Team kleding. Dit deed ons nog maar is beseffen wat voor mooie ervaring Duchenne Heroes 2011 was. Helaas dit jaar niet in de mogelijkheid om mee te doen vanwege het niet haalbare sponsorbudget.
Het was even wennen na de wedstrijd van gister, uitfietsen was er dan ook niet bij. De afdaling waren zoals altijd geweldig in Limburg, Lek lek riep ik en ja hoor de eerste snakebite was er. Thijmen begon zijn verhaal over rijden van ideale lijnen en je eigen zo licht mogelijk maken met de fiets. Klopt klopt maar hoe kon ik nou weten dat er in die plas net twee grote stenen verscholen zaten. Ja je moet meer aan de voorwiel trekken, oow je achterband staat ook leeg. Dus dat waren twee banden in één keer.
De banden waren vervangen en er kon weer gefietst worden.
Bij de Dodemansweg mochten we met een noodgang naar beneden over 18 % op naar de volgende klim. Zeg maar 75 % van de route was onverhard dus perfecte condities voor de mountainbiker.
Onder het fietsen was er genoeg ruimte om naar de Limburgse dames te kijken,een bunnyhop clinic,slap ouwehoeren en natuurlijk alles vastleggen op de foto.

Terug bij de auto even wat eten om vervolgens deze ronde nog een keer te rijden. De tweede ronde ging vlekkeloos zonder lekke banden. Na de 2e ronde even uit gefietst om vervolgens weer te eten. Op de weg terug kon er bijgekomen worden in de Antwerpse spits. Waarom in de file staan pak die fiets !


                     Limburg Gulpen Route



No comments:

Post a Comment